Meny Sortiment

Felmeddelande

  • Notice: Undefined offset: -1 i pager_entries_by_key() (rad 289 av /var/www/bonorochblad.se/sites/all/modules/custom_pagers/custom_pagers.module).
  • Notice: Undefined offset: -1 i pager_entries_by_key() (rad 289 av /var/www/bonorochblad.se/sites/all/modules/custom_pagers/custom_pagers.module).
  • Notice: Undefined offset: -1 i pager_entries_by_key() (rad 289 av /var/www/bonorochblad.se/sites/all/modules/custom_pagers/custom_pagers.module).
  • Notice: Undefined offset: -1 i pager_entries_by_key() (rad 289 av /var/www/bonorochblad.se/sites/all/modules/custom_pagers/custom_pagers.module).
  • Notice: Undefined offset: -1 i pager_entries_by_key() (rad 289 av /var/www/bonorochblad.se/sites/all/modules/custom_pagers/custom_pagers.module).

Sumatra Gayo

« Tillbaka

Du är här

 

Sumatra Gayo

Piffig & Kryddig

Sumatra Gayo är känt för sina mustiga aromer av kryddor, örter och färska fikon. Kaffet är påfallande fylligt, välbalanserat och har en mild mjukhet i avslutning.

Detta fairtrademärkta och ekologiskt certifierade kaffe kommer ifrån kooperativet Koptan Gayo Megah Bersiri i Aceh-provinsen på Sumatras allra nordligaste spets. I dagsläget består kooperativet av mer än 500 medlemsbönder men långt många fler står i kö för att bli del av det populära Gayo Mega Bersiri. Kaffet av lokala typica-varieteter såsom Ateng, Tim-tim och S-lini växer på mellan 1300 och 1500 meters höjd.

Efter plockning av de mogna bären skalas fruktköttet av. Detta görs direkt av bonden på en primitiv pulping-maskin som ofta är byggd av enkla metallbitar och cykeldelar. Därefter lämnas kaffe att fermentera över natten i vävda plastsäckar innan det dagen efter börjar torkas i solen. Denna process ger ett kaffe som kombinerar det bästa från ett tvättat Gayo-kaffe och en traditionell Sumatra Lingtung eller Mandheling.

Ursprung: Indonesien

Process: Pulped Natural

Certifiering: Ekologiskt & Fairtrade

250 gram. 

Du är här

 

Sumatra Gayo

Piffig & Kryddig

Sumatra Gayo är känt för sina mustiga aromer av kryddor, örter och färska fikon. Kaffet är påfallande fylligt, välbalanserat och har en mild mjukhet i avslutning.

Detta fairtrademärkta och ekologiskt certifierade kaffe kommer ifrån kooperativet Koptan Gayo Megah Bersiri i Aceh-provinsen på Sumatras allra nordligaste spets. I dagsläget består kooperativet av mer än 500 medlemsbönder men långt många fler står i kö för att bli del av det populära Gayo Mega Bersiri. Kaffet av lokala typica-varieteter såsom Ateng, Tim-tim och S-lini växer på mellan 1300 och 1500 meters höjd.

Efter plockning av de mogna bären skalas fruktköttet av. Detta görs direkt av bonden på en primitiv pulping-maskin som ofta är byggd av enkla metallbitar och cykeldelar. Därefter lämnas kaffe att fermentera över natten i vävda plastsäckar innan det dagen efter börjar torkas i solen. Denna process ger ett kaffe som kombinerar det bästa från ett tvättat Gayo-kaffe och en traditionell Sumatra Lingtung eller Mandheling.

Ursprung: Indonesien

Process: Pulped Natural

Certifiering: Ekologiskt & Fairtrade

250 gram.