Hibiskuslemonad

En lemonad som är easy peasy lemon squeezy, men så mycket roligare än den klassiska citronlemonaden. Hibiskus tillför en kul twist med sin härliga kulör och syrliga framtoning. Gör en stor sats och ha en kanna i kylen redo för att släcka törsten under riktigt heta dagar. Vill du göra en vuxnare variant? Spetsa den med vit rom eller vodka. 

Ingredienser:
Gör såhär:
  1. Koka upp hälften av vattnet. Låt hibiskusen dra i det heta vattnet i ca 10 minuter. Spara lite torkad hibiskus till garnityr.
  2. Häll över hibiskusteet i behållare och kyl i kylskåp tills det svalnat helt, ca 1 timme.
  3. Under tiden gör du lemonaden. I en shaker: pressa saften ur citronen, häll i resterande vatten och honung. Skaka ordentligt!
  4. Fyll 2 st glas helt med is. Häll på 3/4 med lemonad och toppa därefter med hibiskusteet. Garnera med ätbara blommor och torkad hibiskus. Drick på studs!

Leave a comment