Hibiskuslemonad

För 2 st drinkar

Du behöver:
  • 5 dl vatten
  • 2 msk Hibiskus
  • 1 st citron (saften)
  • 0,5 dl flytande honung
  • Ätbara blommor (valfritt)
  • Is
Gör såhär:
  1. Koka upp hälften av vattnet. Låt hibiskusen dra i det heta vattnet i ca 10 minuter. Spara lite torkad hibiskus till garnityr.
  2. Häll över hibiskusteet i behållare och kyl i kylskåp tills det svalnat helt, ca 1 timme.
  3. Under tiden gör du lemonaden. I en shaker: pressa saften ur citronen, häll i resterande vatten och honung. Skaka ordentligt!
  4. Fyll 2 st glas helt med is. Häll på 3/4 med lemonad och toppa därefter med hibiskusteet. Garnera med ätbara blommor och torkad hibiskus. Drick på studs!
Tips!
Det går utmärkt att blanda allt i en kanna och ha redo i kylen för att släcka törsten på flera under varma dagar. Du kan även blanda i 4 cl vodka eller gin för en lite vuxnare törstsläckare.