Mugcake

Ingredienser (1 st kopp)
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
Smaksättning (valfritt):
Gör såhär:
  1. Smält smöret i en kopp i micron.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll över de torra ingredienserna i koppen med det smälta smöret.
  4. Om du önskar att smaksätta din mugcake med te eller kaffe, värm mjölken försiktigt och addera teet eller kaffet och låt dra till önskad smakstyrka.
  5. Häll mjölken i koppen och rör om.
  6. Grädda kakan på full effekt i micron i 1-3 minuter beroende på effekten på micron.
  7. Pudra med florsocker och toppa gärna med lite färska bär och lättvispad grädde.