Meny Sortiment

Ethiopia Gedeo

« Tillbaka

Du är här

 

Ethiopia Gedeo

Smakrik & Söt

Ethiopia Guji kännetecknar allt vad Etiopiskt specialkaffe kan vara: smakrikt, sött och med genomträngande inslag av röda bär och sylt.

Ursprung: Etiopien, Guji
Process: Natural
Certifiering: Ekologisk
Smakprofil: Jordgubb, hallon & sylt
Rostningsgrad: 1 av 3
Vikt: 250 gram

I den lilla subregionen Guji i södra Etiopien ligger välkända och toppresterande processtationer på rad. Kring stationerna odlar och plockar lokalbefolkningen kaffebäret på 2000 meters höjd. Efter plockning torkas bären på upphöjda bäddar enligt natural-processen. Därefter sorteras omogna och övermogna bär ut noggrant för att ge plats åt de med precis rätt sockerhalt. På så sätt försäkrar man sig om en sötare och renare kopp kaffe. När bären torkat till en fuktighet av endast 12% tröskas de för att ta fram de gulgröna bönorna i bärens inre. En ytterligare sortering görs innan kaffet prepareras för export ut i världen. 

Du är här

 

Ethiopia Gedeo

Smakrik & Söt

Ethiopia Guji kännetecknar allt vad Etiopiskt specialkaffe kan vara: smakrikt, sött och med genomträngande inslag av röda bär och sylt.

Ursprung: Etiopien, Guji
Process: Natural
Certifiering: Ekologisk
Smakprofil: Jordgubb, hallon & sylt
Rostningsgrad: 1 av 3
Vikt: 250 gram

I den lilla subregionen Guji i södra Etiopien ligger välkända och toppresterande processtationer på rad. Kring stationerna odlar och plockar lokalbefolkningen kaffebäret på 2000 meters höjd. Efter plockning torkas bären på upphöjda bäddar enligt natural-processen. Därefter sorteras omogna och övermogna bär ut noggrant för att ge plats åt de med precis rätt sockerhalt. På så sätt försäkrar man sig om en sötare och renare kopp kaffe. När bären torkat till en fuktighet av endast 12% tröskas de för att ta fram de gulgröna bönorna i bärens inre. En ytterligare sortering görs innan kaffet prepareras för export ut i världen.