Meny Sortiment

Ethiopia Welena

« Tillbaka

Du är här

 

Ethiopia Welena

Söt & Smakrik

Ethiopia Welena är en blandning av tvättat och torkat specialkaffe. Munkänslan blir större och krämigare samtidigt som en friskhet och komplexitet formar eftersmaken. 

Ursprung: Etiopien, Oromia
Process: Natural & tvättat 
Certifiering: Ekologisk & Direct Trade
Smakprofil: Nektarin, blommig & godissöt
Rostningsgrad: 1 av 3
Vikt: 250 gram

Det tvättade kaffet skalas efter plockning i en traditionell maskin som behåller allt socker i kaffebärets mucilage (skalet). Kaffet, som har allt socker kvar, fermenteras i vattenbassänger mellan 35-48 timmar beroende på väder. Ju varmare, desto snabbare fermentering. Därefter tvättas kaffet i långa kanaler som separerar de riktigt mogna bären. Kaffet ligger sedan i vattenbad ytterligare ett dygn för att utveckla en full syrlighet. Det bärtorkade kaffet plockas fullmoget efter strikta protokoll och torkas sedan på traditionella upphöjda bäddar. Torkningen tar upp emot 3 veckor och därefter är bönorna redo att flygas ut i världen!

  • 1 of 0

Du är här

 

Ethiopia Welena

Söt & Smakrik

Ethiopia Welena är en blandning av tvättat och torkat specialkaffe. Munkänslan blir större och krämigare samtidigt som en friskhet och komplexitet formar eftersmaken. 

Ursprung: Etiopien, Oromia
Process: Natural & tvättat 
Certifiering: Ekologisk & Direct Trade
Smakprofil: Nektarin, blommig & godissöt
Rostningsgrad: 1 av 3
Vikt: 250 gram

Det tvättade kaffet skalas efter plockning i en traditionell maskin som behåller allt socker i kaffebärets mucilage (skalet). Kaffet, som har allt socker kvar, fermenteras i vattenbassänger mellan 35-48 timmar beroende på väder. Ju varmare, desto snabbare fermentering. Därefter tvättas kaffet i långa kanaler som separerar de riktigt mogna bären. Kaffet ligger sedan i vattenbad ytterligare ett dygn för att utveckla en full syrlighet. Det bärtorkade kaffet plockas fullmoget efter strikta protokoll och torkas sedan på traditionella upphöjda bäddar. Torkningen tar upp emot 3 veckor och därefter är bönorna redo att flygas ut i världen!

  • 1 of 0