Meny Sortiment

Johan & Nyström Colombia Decaf

« Tillbaka

Du är här

 

Johan & Nyström Colombia Decaf

Rund & Mjuk

Koffeinfria Colombia Decaf har en fin och frisk sötma och en medelfyllighet med toner av smörkola, samt en eftersmak som är helt ren och mycket njutbar.

Ursprung: Colombia, Manizales 
Process: Washed
Smakprofil: Syrlig smörkola
Rostningsgrad: 2 av 3
Vikt: 250 gram

Kaffebönorna upphandlas direkt från elva olika bönder i kafferegionen Huila. Kaffet går dirket från torkborden på kaffegårdarna till decafprocess i den närliggande staden Manizales.  

Metoden man använder för att få ett koffeinfritt kaffe bygger på en kombination av enbart kristallklart bergsvatten och en ester kallat etylacetat, som utvinns naturligt ur melassen från rörsocker. Etylacetat är vanligt även i mängder av färska frukter och grönsaker. Utan att utsätta bönorna för onödigt högt tryck eller höga temperaturer har man med hjälp av sofistikerad ångteknik möjligheten att extrahera enbart koffeinet från kaffet. Detta bibehåller då bönans naturliga cellstruktur, smak och arom. För att du som väljer koffeinfritt ändå ska kunna njuta av riktigt aromatiskt och gott kaffe! 

Du är här

 

Johan & Nyström Colombia Decaf

Rund & Mjuk

Koffeinfria Colombia Decaf har en fin och frisk sötma och en medelfyllighet med toner av smörkola, samt en eftersmak som är helt ren och mycket njutbar.

Ursprung: Colombia, Manizales 
Process: Washed
Smakprofil: Syrlig smörkola
Rostningsgrad: 2 av 3
Vikt: 250 gram

Kaffebönorna upphandlas direkt från elva olika bönder i kafferegionen Huila. Kaffet går dirket från torkborden på kaffegårdarna till decafprocess i den närliggande staden Manizales.  

Metoden man använder för att få ett koffeinfritt kaffe bygger på en kombination av enbart kristallklart bergsvatten och en ester kallat etylacetat, som utvinns naturligt ur melassen från rörsocker. Etylacetat är vanligt även i mängder av färska frukter och grönsaker. Utan att utsätta bönorna för onödigt högt tryck eller höga temperaturer har man med hjälp av sofistikerad ångteknik möjligheten att extrahera enbart koffeinet från kaffet. Detta bibehåller då bönans naturliga cellstruktur, smak och arom. För att du som väljer koffeinfritt ändå ska kunna njuta av riktigt aromatiskt och gott kaffe!