Meny Sortiment

Sumatra Gayo

« Tillbaka

Du är här

 

Sumatra Gayo

Piffig & Kryddig

Nobelkaffet! Sumatra Gayo är känt för sina mustiga aromer av kryddor, örter och färska fikon. Påfallande fylligt, välbalanserat och en mild mjukhet i avslutning. Inte konstigt att det därmed kvalat in som det kaffet som serverades på Nobel-banketten 2012-2016. 

Ursprung: Sumatra, Ache-provinsen
Process: Pulped Natural
Certifiering: Fairtrade & Ekologisk
Smakprofil: Fikon, örter & mustigt
Rostningsgrad: 3 av 3
Vikt: 250 gram

Detta fairtrademärkta och ekologiskt certifierade kaffe kommer ifrån kooperativet Koptan Gayo Megah Bersiri i Aceh-provinsen på Sumatras allra nordligaste spets. Kaffet är av lokala typica-varieteter och växer mellan 1300 och 1500 meters höjd.

Efter plockning av de mogna bären skalas fruktköttet av. Detta görs direkt av bonden på en primitiv pulping-maskin som ofta är byggd av enkla metallbitar och cykeldelar. Därefter lämnas kaffe att fermentera över natten i vävda plastsäckar innan det dagen efter börjar torkas i solen. Denna process ger ett kaffe som kombinerar det bästa från ett tvättat Gayo-kaffe och en traditionell Sumatra Lingtung eller Mandheling. Låt väl smaka!

Du är här

 

Sumatra Gayo

Piffig & Kryddig

Nobelkaffet! Sumatra Gayo är känt för sina mustiga aromer av kryddor, örter och färska fikon. Påfallande fylligt, välbalanserat och en mild mjukhet i avslutning. Inte konstigt att det därmed kvalat in som det kaffet som serverades på Nobel-banketten 2012-2016. 

Ursprung: Sumatra, Ache-provinsen
Process: Pulped Natural
Certifiering: Fairtrade & Ekologisk
Smakprofil: Fikon, örter & mustigt
Rostningsgrad: 3 av 3
Vikt: 250 gram

Detta fairtrademärkta och ekologiskt certifierade kaffe kommer ifrån kooperativet Koptan Gayo Megah Bersiri i Aceh-provinsen på Sumatras allra nordligaste spets. Kaffet är av lokala typica-varieteter och växer mellan 1300 och 1500 meters höjd.

Efter plockning av de mogna bären skalas fruktköttet av. Detta görs direkt av bonden på en primitiv pulping-maskin som ofta är byggd av enkla metallbitar och cykeldelar. Därefter lämnas kaffe att fermentera över natten i vävda plastsäckar innan det dagen efter börjar torkas i solen. Denna process ger ett kaffe som kombinerar det bästa från ett tvättat Gayo-kaffe och en traditionell Sumatra Lingtung eller Mandheling. Låt väl smaka!