Klassisk Moscow Mule i all ära, men har du provat att smaksätta din drink med hibiskus?
Hibiskuslemonad
🌺 Sommarens bästa och mest oväntade törstsläckare! 🌺 Semestertider = tid för experimentell lust! Sötsyrliga hibiskus är verkligen en riktig charmör och tillsammans med en rejäl dos is och citron blir det sommarens stora besatthet. Svep för recept!
Share
Ingredienser
5 dl vatten
2 msk Hibiskus från Bönor & Blad
1 st citron (saften)
0,5 dl flytande svensk honung
Ätbara blommor (valfritt)
Is
Gör såhär:
1. Koka upp hälften av vattnet. Låt hibiskusen dra i det heta vattnet i ca 10 minuter. Spara lite torkad hibiskus till garnityr.
2. Häll över hibiskusteet i behållare och kyl i kylskåp tills det svalnat helt, ca 1 timme.
3. Under tiden gör du lemonaden. I en shaker: pressa saften ur citronen, häll i resterande vatten och honung. Skaka ordentligt!
4. Fyll 2 st glas helt med is. Häll på 3/4 med lemonad och toppa därefter med hibiskusteet. Garnera med ätbara blommor och torkad hibiskus. Drick på studs!