Klassisk Moscow Mule i all ära, men har du provat att smaksätta din drink med hibiskus?
Hibiskuslemonad
🌺 Sommarens bästa och mest oväntade törstsläckare! 🌺 Semestertider = tid för experimentell lust! Sötsyrliga hibiskus är verkligen en riktig charmör och tillsammans med en rejäl dos is och citron blir det sommarens stora besatthet. Svep för recept!
Share
Ingredienser
(För 2 drinkar)
5 dl vatten
2 msk Hibiskus från Bönor & Blad
1 st citron (saften)
0,5 dl flytande svensk honung
Ätbara blommor (valfritt)
Is
Gör såhär:
1. Koka upp hälften av vattnet. Låt hibiskusen dra i det heta vattnet i ca 10 minuter. Spara lite torkad hibiskus till garnityr.
2. Häll över hibiskusteet i behållare och kyl i kylskåp tills det svalnat helt, ca 1 timme.
3. Under tiden gör du lemonaden. I en shaker: pressa saften ur citronen, häll i resterande vatten och honung. Skaka ordentligt!
4. Fyll 2 st glas helt med is. Häll på 3/4 med lemonad och toppa därefter med hibiskusteet. Garnera med ätbara blommor och torkad hibiskus. Drick på studs!