Köpvillkor

ALLMÄNT
Du handlar av Bönor & Blad Aktiebolag.

St:Eriksgatan 45
112 34 Stockholm
Moms.regnr.: SE556424-974501

Kontakt
Konsumentkontakt (samt frågor om företagspolicy, offerter, reklamation m.m.)  info@bonorochblad.se

Har du frågor gällande din order?
order@bonorochblad.se


BESTÄLLNING

Kan jag beställa via e-post eller telefon?
Vi tar enbart emot beställningar via vår hemsida. Behöver du hjälp, vägledning eller har du frågor om specifika produkter är du varmt välkommen att kontakta oss på info@bonorochblad.se så hjälper vi dig vidare.

LEVERANS

Leveranstid
Normalt sett är din order redo att lämna vårt lager inom 1-2 arbetsdagar från det att du lagt din beställning. Vid hög belastning och under högtider kan hela eller delar av beställningen ha en längre leveranstid. 
Företagsordrar har ibland längre leveranstid, kontakta gärna oss om du har en speciell önskan kring leveransdag.


Leveranser
Vi använder oss av flera olika fraktmetoder för att skicka våra ordrar. I första hand använder vi oss av Postnord för leverans till närmaste Postnordombud. Vi använder oss även ibland av DHL. Oavsett speditör kostar frakten 69 kr. Alltid fraktfritt för beställningar med ett ordervärde på minst 399 kr. För leveranser i Europa använder vi Postnord och DHL.

Obs! Frakt tillkommer alltid (69 kr) på köp som innehåller tekalendrar. Kalendrarna kan ej skickas hem utan endast till postombud i Sverige.


Hemleverans
Om kunden inte är hemma på uttalad tid för leverans, och inte heller är kontaktbar via telefon eller annan eventuell överenskommelse, skickas leveransen till närmsta ombud.

Om ett paket inte hämtas ut
I det fall ett paket inte hämtas ut hos valt ombud i tid, kommer du som kund debiteras en avgift på 199 kr för att täcka hantering och administrativa kostnader. Ett paket ligger vanligtvis kvar hos ombudet i 7 kalenderdagar från det att paketet mottagits tills dess att det returneras. I det fall din beställning innehåller livsmedel eller produkter som är skräddarsydda enligt önskemål kommer du även debiteras fullt pris för dessa.

BETALNING & FAKTURA

Betalningssätt
Hos oss kan du betala säkert med Visa, Maestro, Mastercard, Klarna Betala Direkt och Amex. Det är kostnadsfritt att betala med kort.

Klarna Betala Direkt
Med Klarna Betala Direkt genomför du din betalning på en gång men behåller alla de fördelar du får när du handlar genom Klarna. Betalningen kan ske på tre sätt: med ditt kort, via direkt banköverföring eller genom ett kopplat bankkonto. Väljer du att betala med ett kopplat bankkonto kommer pengarna att dras 1-2 bankdagar efter att butiken skickat din beställning. Om Klarna mot förmodan inte kan dra pengarna så skickar vi istället en faktura till den mejladress som du använde när du genomförde köpet.


KVITTON

Alla köp som görs i vår e-handel går via Klarna. Oavsett om du som kund betalar med kort eller via faktura i kassan hanteras köpet av Klarna. För att se ditt fullständiga kvitto behöver du:

1. Gå in direkt via Klarnas app eller via www.klarna.se.
2. I appen loggar du in på sina sidor med BankID och väljer sedan det aktuella köpet från Bönor & Blad.
3. Välj sedan "Ladda ned PDF" som finns under "Mer information".
4. Du kan även gå in på www.klarna.se, leta upp din beställning och sedan klicka på "Ladda hem som PDF".