INSPIRATION
 • Gör din egen kombucha!
  Gör din egen kombucha!
  Kombucha, den syrliga och lätt kolsyrade drycken som har sitt ursprung i östra Asien, har fascinerat människor i över två tusen år. Den mytomspunna drycken, som ibland kallas "livets elixir," sägs ha uppkommit i Kina under Qin-dynastin runt 220 f.Kr. Kombinationen av te, socker och en levande kultur av bakterier och jäst (känd som scoby) resulterar i en fermenterad dryck som är rik på probiotika, enzymer och antioxidanter.
 • Citron- & vallmokaka med Earl Grey
  Citron- & vallmokaka med Earl Grey
  Saftig, sötsyrlig och helt oemotståndlig! Den omtyckta citron- & vallmokakan får här ett riktigt spännande uppsving i form av Earl Grey som agerar smaksättare. En utsökt kaka som gör sig perfekt på sommarens eftermiddagsfika, eller som ett trevligt avslut på en härlig middag i semestertid.
 • Bananbröd med kaffe
  Bananbröd med kaffe
  Bananbröd har verkligen slagit stort och det är enkelt att förstå varför. Fluffigt, saftigt, sött och dessutom en riktigt miljöhjälte om bananerna hamnar i kakan istället för i papperskorgen. Vi smaksätter vårt bananbröd med kaffe för en härlig surprise till fikat! Vi rekommenderar Kardemummakaffe eller Hasselnöt till detta recept.
 • Choklad- & kaffesmoothie
  Choklad- & kaffesmoothie
  Fruktiga och bäriga smoothies i all ära, men har du testat att lyxa till det med en riktigt smakrik smoothie med kakao, nötsmör och kaffe någon gång? Ett riktigt mättande och energigivande alternativ som fungerar både till frukost och mellanmål. Till smoothien rekommenderar vi vårt smaksatta kaffe Vanilj.
 • Kaffemousse
  Kaffemousse
  En härligt dekadent dessert som får riktigt djup smak av smaksatt kaffe. Vi rekommenderar Salted Caramel eller Fransk Choklad till denna dessert, men experimentera gärna med just dina favoritsorter! Receptet räcker till 4 personer.
 • Chocolate Chip Coffee Cookies
  Chocolate Chip Coffee Cookies
  Att smaksatt kaffe inte används som smaksättning i bakverk i större utsträckning är för oss ett mysterium! Kaffet tillför ett härligt djup till såväl kakor som bakverk och är dessutom en perfekt smakkompis till choklad. Prova gärna Fransk Choklad eller Hasselnöt till detta recept. Receptet ger ca 24 st kakor.
 • Kaffemarinad till kött
  Kaffemarinad till kött
  Smaksatt kaffe fungerar utmärkt som bas i marinad som funkar fint till både fläsk- och nötkött. En riktigt kul smaköverraskning som dessutom ger ett oväntat djup till köttet. Vi rekommenderar Vanilj eller Valencia till detta recept, men prova dig gärna fram till just din perfekta smakkombination.
 • Ginger Mint Spritzer
  Ginger Mint Spritzer

  Vem visste att en mocktail kan vara rena rama hälsokosten? I denna spritzer samsas både grönt te, färsk ingefära och örter. Resultatet är en porlande drink med både syrliga och kryddiga toner, som är så god att det nästan är obegripligt att förstå att den gör gott för kroppen samtidigt.

 • Myter om kaffe
  Myter om kaffe
  Det finns många hälsomyter om te och kaffe som har cirkulerat genom åren. Dessutom har nästan alla en relation till respektive dryck och den personliga åsikten kan spä på mytern...