CHOCOLATE CHIP COFFEE COOKIES
Klassiker med en härlig twist
CHOCOLATE CHIP COFFEE COOKIES
Att smaksatt kaffe inte används som smaksättning i bakverk i större utsträckning är för oss ett mysterium! Kaffet tillför ett härligt djup till såväl kakor som bakverk och är dessutom en perfekt smakkompis till choklad. För att inte tala om hur gott det är att doppa en kaffesmaksatt kaka i kaffet.. Prova gärna Fransk Choklad eller Hasselnöt till detta recept. Receptet ger ca 24 st kakor.
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 gram rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 ägg
- 1 dl bryggt smaksatt kaffe, starkt och kallt
- 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
- 2 dl mörk hackad choklad eller chokladknappar
- En nypa salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
3. Vispa smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och vispa igen.
4. Blanda i kaffe och vaniljextrakt i äggsmeten.
5. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills det är väl blandat.
6. Vänd ner chokladbitarna.
7. Klicka ut degen på bakplåten och grädda i 10-12 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Toppa gärna med lite flingsalt!