

Gyllene rooibos-latte med kanel & apelsin
En kryddig och solig rooibos-latte med apelsinzest och kanel
Gyllene rooibos-latte med kanel & apelsin
En kryddig och solig rooibos-latte med apelsinzest och kanel – som en varm vårkram vars smaker passar ypperligt i övergången mellan vinter och vår. Detta recept görs med fördel på vår storsäljare Rooibos Kaktus & Apelsin, men ett naturellt rooibos funkar minst lika bra!


Ingredienser
För 1 portion
- 1 tsk Rooibos Kaktus & Apelsin
- 2 dl hett vatten (ca 95°C)
- 1 dl valfri mjölk
- 1 st kanelstång
- Apelsinskal från 1/4 apelsin
- 1 tsk honung eller agavesirap
Gör såhär:
- Brygg teet – Koka varsamt upp vatten med rooibos, kanelstång och apelsinzest i en kastrull. Ta bort från plattan när blandningen börjat koka och låt sedan dra i 10 min.
- Värm och skumma mjölken – Värm mjölken och vispa den skummig.
- Smaksätt – Blanda ned honung eller agavesirap i det bryggda teet.
- Häll upp – Häll teet i en kopp och toppa med den skummade mjölken.
- Dekorera – Pudra över lite kanel eller apelsinzest för en extra smakboost!
Psst! Denna latte kan med fördel drickas både varm och kall. Vill du dricka den kall? Fyll ett stort glas med rejält med is och häll därefter på teet + mjölk. Voilá!

