GLUTENFRI PÅSKPAVLOVA MED LEMON CURD

Ljuvligt seg & frasig pavlova fylld med Lemon Curd & grädde till påsk

Citron- & vallmokaka med Earl Grey

Pavlova med Lemon Curd är en riktig dröm och ett måste till påskens dessertbord – krispig utanpå, seg inuti, med sötsyrlig fyllning och fluffig grädde. Här kommer tips och vårt bästa recept för att få till den sådär perfekt frasig och seg. 

Ingredienser

Till marängbotten

  • 4 äggvitor (rumstempererade)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk vaniljsocker eller ½ tsk vaniljpulver

Övriga ingredienser

  • 1 burk TipTree Lemon Curd
  • 5 dl vispgrädde
  • Färska bär eller passionsfrukt samt färska örter (mynta, citronmeliss) eller ätbara blommor till garnering

Gör såhär:

1. Förvärm ugnen till 125°C (över- & undervärme).

2. Vispa äggvitor till mjuka toppar först, tillsätt därefter socker lite i taget.

3. Vispa tills du kan vända bunken upp och ner utan att marängen spills ut.

4. Blanda därefter ner majsstärkelse, vinäger och vanilj försiktigt med slickepott för att bibehålla all luft – detta gör insidan seg och utsidan frasig.

5. Bred ut marängen som en rund "skål" på bakplåtspapper – ca 20 cm i diameter. Du kan även göra portionsstorlek och då göra mindre "skålar".

6. Grädda marängen i 1 timme och 15 minuter, stäng sedan av ugnen och låt den svalna i ugnen med luckan på glänt (minst 1 timme, men gärna över natten).

7. När marängen har svalnat helt är det dags att vispa grädde riktigt fluffig. Toppa sedan din pavlova med ett rejält lager Lemon Curd, bred över grädden och dekorera med färska bär, passionsfrukt, ätbara blommor eller färska örter. Låt fantasin flöda!

Extratips! Vill du ha en pavlova som är riktigt stabil? Då kan du med fördel vispa i 1 tsk citronsaft eller några droppar ättika i äggvitan tidigt under vispningen.