Smashed Cheesecake

Snabb & utsökt efterrätt – tidoptimerad och helt utan ugn!

SMASHED CHEESECAKE

Den här versionen av cheesecake kräver ingen ugn och är perfekt när du vill ha en snabb och god efterrätt – utan att spendera massor av tid i köket. Vår smashade cheesecake är inte bara snabb och enkel, utan också väldigt anpassningsbar efter dina smakpreferenser. Experimentera med olika typer av kakor, kex, fyllningar och toppingar för att hitta just din bästa variant.

Ingredienser

 • 200 gram kakor eller kex, exempelvis Walker's
 • 500 gram färskost (t.ex. Philadelphia)
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 dl florsocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • Frukt, bär eller sylt till garnering (t.ex. jordgubbar, blåbär eller hallon)

Gör såhär:

 1. Krossa kakorna grovt. Du kan göra detta genom att lägga dem i en plastpåse och använda en kavel, eller krossa dem för hand i en skål.

 2. Vispa grädden tills den är fast och fluffig.

 3. Gör färskostfyllningen. I en stor skål – vispa färskosten tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt florsocker & vaniljsocker och blanda väl. Vänd försiktigt ned den vispae grädden i färskosten tills allt är väl blandat. 

 4. Montera cheesecaken. Ta fram dessertglas eller skålar. Lägg ett lager av krossade kakor i botten och lägg ett lager av färskostfyllningen ovanpå. Upprepa lagren flera gånger tills dina glas är fyllda. 

 5. Toppa med frukt, bär eller sylt. Våra favoriter är klassiska cheesecake-kombos: färska jordgubbar eller färsk passionsfrukt!

 6. Kyl och servera. Ställ glasen i kylskåpet i minst 30 minuter för att låta smakerna sätta sig och för fyllningen att stelna något.

Produkter i receptet

Lägg till
Lägg till
Lägg till
Lägg till