BANAN- & KAFFEBRÖD
Fluffigt, saftigt, sött och dessutom en riktigt miljöhjälte!
BANAN- & KAFFEBRÖD
Bananbröd har verkligen slagit stort och det är enkelt att förstå varför. Fluffigt, saftigt, sött och dessutom en riktigt miljöhjälte om bananerna hamnar i kakan istället för i papperskorgen. Vi smaksätter vårt bananbröd med kaffe för en härlig surprise till fikat! Vi rekommenderar Kardemummakaffe eller Hasselnöt till detta recept.
Ingredienser
- 3 övermogna bananer
- 1 dl bryggt smaksatt kaffe
- 100 gram smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- En näve pekannötter eller valnötter (valfritt)
- En nypa salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en brödform.
2. Smält smöret i kastrull eller i microvågsugn.
3. Mosa ihop bananerna tillsammans med det smälta smöret och det smaksatta kaffet.
4. Tillsätt ägg och socker och rör om väl.
5. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ned dessa i banansmeten.
6. Häll smeten i brödformen och toppa med nötterna.
7. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.
Psst.. Du kan testa om brödet är klart genom att sticka i en tandpetare eller potatissticka. Kommer den ut ren är brödet klart!