BANAN- & KAFFEBRÖD

Fluffigt, saftigt, sött och dessutom en riktigt miljöhjälte!

BANAN- & KAFFEBRÖD

Bananbröd har verkligen slagit stort och det är enkelt att förstå varför. Fluffigt, saftigt, sött och dessutom en riktigt miljöhjälte om bananerna hamnar i kakan istället för i papperskorgen. Vi smaksätter vårt bananbröd med kaffe för en härlig surprise till fikat! Vi rekommenderar Kardemummakaffe eller Hasselnöt till detta recept.

Ingredienser

  • 3 övermogna bananer
  • 1 dl bryggt smaksatt kaffe
  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En näve pekannötter eller valnötter (valfritt)
  • En nypa salt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en brödform.

2. Smält smöret i kastrull eller i microvågsugn.

3. Mosa ihop bananerna tillsammans med det smälta smöret och det smaksatta kaffet.

4. Tillsätt ägg och socker och rör om väl.

5. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ned dessa i banansmeten.

6. Häll smeten i brödformen och toppa med nötterna.

7. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.

Psst.. Du kan testa om brödet är klart genom att sticka i en tandpetare eller potatissticka. Kommer den ut ren är brödet klart!

Produkter i receptet

HASSELNÖT
Lägg till
KARDEMUMMAKAFFE
Lägg till
Lägg till