ISLATTE MED PISTAGE & VANILJ
En krämig kaffedröm med pistagekräm och vanilj. Snabbt, gott & svalkande!
ISLATTE MED PISTAGE & VANILJ
Den här islatten med pistage och vanilj är bådekrämig, söt och uppfriskande – en perfekt blandning av kaffe och dessert. Med hjälp av trendig pistagekräm får du en djup nötig & rund smak som tar din iskaffe till en ny nivå. Som Dubai-choklad, but make it coffee!
Ingredienser
- 1 dubbel espresso eller 1 dl starkt bryggkaffe, avsvalnat
- 2 tsk pistagekräm
- 1 tsk vaniljsirap eller några droppar vaniljextrakt
- 2 dl kall mjölk av valfri sort
- Isbitar
- Vispad grädde & hackade pistagenötter till topping
Gör såhär:
1. Brygg ditt kaffe och låt det svalna helt.
2. 'Swirla' ett stort dricksglas med pistagekräm. Använd gärna en liten slickepott i silikon för bäst effekt.
3. Fyll glaset med rejält med is och häll sedan över vaniljsirap/extrakt, mjölk och kaffet.
4. Garnera gärna med vispad grädde och hackade pistagenötter.