Kall glöggdrink med äppelmust & grädde

Perfekt till decembers glöggmingel!

kall glöggdrink med ginglögg, äppelmust & lättvispad grädde

En utsökt glöggdrink som blir både vacker och god. Kombinationen av sötsyrlig äppelmust, kryddig glögg och krämig grädde ger en härlig twist till de annars klassiska julsmakerna.

Ingredienser

  • 2 dl vitvinsglögg eller ginglögg 
  • 2 dl äppelmust av god kvalitet
  • 1 dl vispgrädde (lättvispad)
  • Stjärnanis, kanelstång eller rosmarin till dekoration
  • Isbitar

Gör såhär:

1. Häll upp glöggen och äppelmusten, antingen i en shaker eller i en stor kanna.

2. Tillsätt is och skaka/eller rör runt ordentligt tills blandningen är riktigt kall.

3. Lättvispa grädden tills den är lätt fluffig och krämig.

4. Häll upp glögg- och äppelmustblandningen i glas med is.

5. Toppa varje glas med en sked lättvispad grädde.

6. Dekorera med antingen en kanelstång, stjärnanis eller en kvist rosmarin.


Tips! Du kan även pudra över kanel eller muskot på grädden. Eller varför inte garnera kanten på glaset med kanel- och sockerblandning?