SORBET MED VIT PERSIKA & VITT MULLBÄRSTE
Enkel, fräsch och helt vegansk! Sommarens godaste dessert hittar du här.
SORBET MED VIT PERSIKA & VITT MULLBÄRSTE
Bjud på smaken av sommar med denna ljuvliga sorbet gjord på vita persikor, citron och ett aromatiskt vitt te med mullbär. En fräsch, vegansk glass som är enkel att göra – med eller utan glassmaskin. Perfekt som svalkande dessert efter en trevlig middag.
Ingredienser
4-6 portioner
- 500 gram vita persikor
- 2,5 dl socker
- Saft från 1 citron
- 2 msk Vit Mullbär
- 1 dl vatten
- 1 tsk vodka eller glykossirap
Gör såhär:
1. Koka upp vatten och låt teet dra direkt i vattnet i minst 10 minuter. Det ska bli koncentrerat i smaken. Sila bort tebladen och ställ det bryggda teet åt sidan.
2. Skär persikorna i mindre bitar och ta bort kärnorna. Pressa citronen.
3. I en kastrull – värm försiktigt samtliga ingredienser på låg värme tills sockret har löst upp sig och persikorna har mjuknat. Rör ofta!
4. Låt blandningen svalna ca 15 minuter. Mixa därefter blandningen slät med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka gärna av och addera eventuellt lite extra citron.
5. Häll över glassen i glassmaskin och följ instruktionerna för just din maskin. Har du ingen glassmaskin? Ingen fara! Häll allt i en form och frys i minst 6 timmar, men gärna upp till 8. Rör om 2 gånger under tiden för att förhindra att glassen kristalliserar sig.
6. Ta fram glassen ca 10 min innan servering. Skopa upp. Njut!